måndag 21 april 2014

Passionen för framgången

 The Great Debater

I onsdag såg vi en film som heter The Great Dibattor. Filmen bygger på verkeliga historian om wiley collage i America på 1930 talet, var går bara Afro-Amerikan. filmen var om en proffessor som heter Mr. Tolson har en drömt att wiley collage studenter debate med stora universitet som harvard eller texes i USA. Han jobbade också för människor rättigheter eftersom den tid vit amerikan dominera mycket afro amerikan.

 Mr. Melvin Tolson göra ett lag  med fyra studentar som heter Henry Lowe, James farmer, Samntha booke and hamilton burgess men Hamilton lämnade eftersom hans far ville inte  försätta för att han jobbade med Mr Melvin V Tolson . Han var väldigt stärk och bestämd person. Han hade alltid motivera dem och de hade alltid vunnit i debate då han skrivit ett brev till Harvard Universitet att han ville att hans studenter debatera med harvard studenter. Den tid var Harvard mycket populärt och en av top ten universitet i USA.
  
Äntligen  Harvard universitet accepterade Mr. Tolson förslagen. När studenter visste om positive svar från harvard dem blev norvös men Mr. Tolson motivera och sa att om du har mål och passion då du skulle bli alltid framgång och varför inte, just bara vi är Nigro, nej!!!! Vi alla människor är samma på jorden och vi kan också göra allt som andra vita människor. dagen kom och debatt start. båda sidor eleverna presenterade sina starka sidor och till slut judge förklarade resultat att  wiley collage är vinnare.

Beskrive en scen :  En scen berörde mig speciellt var När han debattera om mjority lag. Han frågade att varför ingen lag för Afro-amerikan för att vi är afro-amerikan. Varför vit amerikan dominera och tortyra oss vad är oss misstag just bara vi är Afro amerikan.

Avslutning : Filmen var veldig hjärta röra och jag lärt mig att om du har ett mål med passion beslutsamhet och hårt arbete då du kommer vara alltid  framgångsrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar